Kerkdiensten in coronatijd (6)

Met ingang van vrijdag 25 februari 2022 zijn de corona maatregelen nog verder versoepeld. De kerkenraad heeft daarop besloten dat gemeenteleden en gasten geen afstand meer hoeven houden tijdens de diensten en ook geen mondkapjes meer hoeven dragen vanaf zondag 27 februari. Het volledige besluit kunt u lezen als u op "Lees meer" klikt. Uiteraard blijven de diensten ook online te volgen via www.kerkomroep.nl onze diensten bekijken of beluisteren. Dit kan ook via www.cgk-delfzijl.nl/youtube

Zowel gasten als gemeenteleden zijn vanaf a.s. zondag weer volledig welkom in de diensten.

kerkzaal vanaf zijkant website

Dit gaat in per zondag 27 februari aanstaande:

• We laten de 1,5 meter afstand los. Mensen kunnen weer naast elkaar aanschuiven in de rijen.
  • De rijen zelf houden nog wel een afstand van 1,5 meter tot elkaar
  • Degenen die liever (voorlopig) 1,5 meter afstand houden, kunnen de 3 rode papiertjes blijven gebruiken.
  • Het mondkapje is niet meer verplicht. Maar het mag wel gedragen worden als dat veiliger voelt.
  • We geven elkaar geen hand, ook de voorganger en ouderling van dienst niet.
  • De garderobe kan weer normaal gebruikt worden.
  • We laten het hand-ontsmettingsmiddel nog in de hal staan voor gebruik door hen die dit willen.
  • De collecte blijft voorlopig nog bij de uitgang, speciaal voor kwetsbare mensen, om virusoverdracht via aanraking te voorkomen.
  • De kerkzaal wordt zo goed mogelijk geventileerd. Misschien levert dat wat tocht of kou op.
  • Vergaderingen en bijeenkomsten kunnen weer worden georganiseerd, bijvoorbeeld de vrouwenochtenden, het kerktaalcafé, ochtendcatechese, kindernevendienst, club Benjamin, eetgroep, enz.
  • Elke zondag na de dienst is er koffiedrinken. Hier blijven de deuren en de roosters van de ramen open voor de ventilatie.

Verder vragen we ieder om ruimte te geven aan diegenen, die dat veiliger vinden voor zijn of haar gezondheid. Laten we zo rekening met elkaar houden.

Om alles veilig te laten verlopen hebben zijn de volgende maatregelen genomen.

We hebben de rijen in de kerkzaal op 1,5 meter uit elkaar geplaatst. Middels rode briefjes die u op de drie stoelen naast u kunt leggen wordt er ook in de rijen 1,5 meter ruimte gehouden. Deze briefjes geven aan dat de stoelen niet gebruikt mogen worden.

Bij binnenkomst wordt u verzocht uw handen te desinfecteren middels de daarvoor aanwezige middelen.

Ook wordt er steeds geventileerd. Soms is het daardoor iets minder warm in de kerk dan dat uw wellicht van ons gewend bent.

Via www.kerkomroep.nl kunt u onze diensten bekijken of beluisteren. Dit kan ook via www.cgk-delfzijl.nl/youtube

De kerkenraad heeft besloten om onderstaande door te voeren, nu vanaf morgen de versoepelingen van de Coronamaatregelen ingaan. Dit gaat in per zondag 27 februari aanstaande.

• De rijen zelf houden nog wel een afstand van 1,5 meter tot elkaar
  • We geven elkaar geen hand, ook de voorganger en ouderling van dienst niet.
  • De garderobe kan weer normaal gebruikt worden.